2007. október 29., hétfő

Magyarország térkép - Terkep24.hu

Magyarország nagyítható közigazgatási- és domborzati térképe részletes keresési lehetőséggel és útvonaltervezővel. A térkép bal alsó sarkában, a Nézet beállítások menüben állíthatjuk be a térkép típusát. (Hasonló térkép mint a T-Online oldalán)

http://www.terkep24.hu/

2007. október 26., péntek

Magyarország autótérkép

Magyarország nagyítható autótérképe domborzattal és a legújabb autópályaszakaszokkal.

http://hun.zoom-maps.com/

Magyarország domborzati- és autótérképe 1:450 000 méretaránnyal a Kárpátia Térképműhelytől. A térkép egyben letölthető.

http://marc84.hostoi.com/magyarorszag-terkep.jpg

További térképek az oldalon: http://marc84.hostoi.com/terkepek.htm

2007. október 23., kedd

2007. október 22., hétfő

Magyarország turistatérkép

Magyarország részletes online turistatérképe böngészhető a turistautak.hu oldalán. A térképen szerepelnek a turistautak nyomvonalai és jelzései, valamint az elengedhetetlen szintvonalazás. A szintvonalak a térkép nagyításával egyre kisebb szintközzel jelennek meg.

A honalpról elérhető még néhány magyarországi hegység részleteseb térképe is: Aggteleki-karszt, Badacsony, Bakony, Balaton, Budai-hegység, Bükk, Börzsöny, Cserhát, Gerecse, Gödöllői-dombság, Karancs-Medves, Keszthelyi-hegység, Mátra, Mecsek, Pilis, Visegrádi-hegység, Soproni-hegység, Velencei-hegység, Vértes, Zempléni-hegység.

http://www.turistautak.hu/maps.php?id=magyarorszag&image=raster

2007. október 21., vasárnap

Magyarország vármegyéi 1.

Egy érdekes térképgyűjteményre szeretném felhívni a figyelmet, az ELTE oldalairól, amely a 20. század első évtizedeiben készült az akkori Magyarország vármegyéiről.

A kezdőlapon lévő listából két féle térkép érhető: a vármegyék közigazgatási térképe és domborzati térképe. A térképeken szerepelnek a megyékre vonatkozó fontosabb adatok is (terület, népesség). Mivel főleg szkennelve vannak, előfordulhat (főleg a domborzati térképeknél), hogy nem látszanak tisztán a feliratok. A kezdőlistában szerepel a térképek méretaránya és a készítés éve is. Ha valaki nincs tisztában az egykori megyék elhelyezkedésével, a kezdőlap alján egy áttekintő térkép áll rendelkezésre.

http://lazarus.elte.hu/hun/maps/1910/vmlista.htm

2007. október 20., szombat

Magas-Tátra turistatérkép

A Magas-Tátra kétnyelvű (szlovák, magyar), 6 x 6 részre bontott turistatérképe a ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék oldalán. A térkép méretaránya 1:50000.

http://lazarus.elte.hu/hun/maps/magas-t/1tatra.htm

2007. október 19., péntek

Magyarország térkép

Magyarország 1998-ban kiadott domborzati és autótérképe településkeresővel. A településlista 3127 önálló települést tartalmaz. A térkép méretaránya nyomtatva 1 : 500 000.

http://lazarus.elte.hu/moterkep/mb.htm

Románia autótérkép 1.

Az interneten található kevés, használhatóság határait súroló Románia térképek egyike. A teljes térkép 14 szelvényre bontva böngészhető. A helyi érdekeltségű utak egyáltalán nem szerepelnek, a domborzatárnyékolás pedig legtöbbször inkább zavaró mint hasznos.


http://www.turisminfo.ro/harti/auto/auto.htm

2007. október 18., csütörtök

T-Online térkép

A T-Online oldalán található az egyik legrészletesebb, Magyarországot ábrázoló online térkép és útvonaltervező. A jobb felső sarokban, egy legördülő menüben állíthatjuk be a térkép típusát (közigazgatási vagy domborzati). A keresési opcióban rákereshetünk címre vagy akár közútra is. Egy kis áttekintő térképen láthatjuk pillanatnyi helyzetünket. A látható térképrészletet egy gombnyomással kinyomtathatjuk.

További térképek Magyarországról

Micro Mapper térképek

A Harta-turistica.ro az egyik legnagyobb romániai, többnyelvű térképportál, a Micro Mapper térképészeti cégtől. Az oldalon elérhető néhány romániai város, hegység és megye térképe.

Hegységtérképek: Erdélyi-szigethegység, Bihar-hegység, Bucsecs, Csukás, Királykő, Keresztény-havas, Vlegyásza.

Várostérképek: Arad, Brassó, Kolozsvár, Banffyhunyad, Nagyvárad, Szatmárnémeti, Nagyszeben, Marosvásárhely, Temesvár, Torda.

Megyetérképek: Fehér megye, Arges megye, Beszterce-Naszód megye, Brassó megye, Krassó-Szörény megye, Kolozs megye, Konstanca megye, Kovászna megye, Hargita megye, Hunyad megye, Máramaros megye, Maros megye, Prahova megye, Szatmár megye, Szeben megye, Suceava megye, Temes megye .

Üdülők térképei: Eforie Nord, Brassópojána.


http://www.harta-turistica.ro/

Szlovákia autótérkép

Szlovákia nagyítható autótérképe szlovák nyelven.


http://beta.mapy.atlas.sk/

Mátra turistatérkép

Magyarország egyik legmagasabb hegységének részletes turistatérképe, keresési lehetőséggel.


http://www.matrahegy.hu/terkepek/indexm.html

Erdély autótérkép

Erdély autótérképe a Cartographiától, szelvényekre bontva, az EMNT oldalán. Ugyanitt találhatunk néhány nagy felbontású műholdképet és egy domborzati térképet feliratok nélkül.

http://www.emnt.org/infoteka/terkepek/terkep_fo.htm

UPDATE: Az autótérkép már nem elérhető

2007. október 17., szerda

Magyarország autótérkép

Magyarország részletes autótérképe távolságokkal, domborzatárnyékolással és természetvédelmi területekkel. A térkép méretaránya 1:400 000 .


http://ehol.zeweb.hu/start.html

Domborzati térkép gyűjtemény

A Térképek.net folymatosan bővülő térképgyűjteményében megtalálhatjuk többek közt az összes ország és magyarországi megye domborzati térképét magyar földrajzi nevekkel.


Térképek a következő magyarországi megyékről: Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém. Kapcsolódó térképek: Balaton, Erdély.


http://www.terkepek.net/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...